Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | kuřecí maso | 100 g | mrkev | 4 ks |
celer | 50 g | petržel | 1 ks | nové koření | 2 kuličky |
bobkový list | 1 ks | petržel | na ozdobení | voda | 2 l |
jáhly | 50 g | himalájská sůl | dle chuti |
Musím říct, že zeleninu nakupuji nejraději z Makra nebo z Billy. Když jsme jeli vybrat synovci dárky k narozeninám, zavítali jsme do Tesca. V oddělení ovoce a zeleniny mi spadla brada. To nebylo Tesco, na které jsem byla zvyklá. Nikde oschlá zelenina, vše krásně upravené a čerstvé. Začala jsem plnit nákupní košík a musím doopravdy říct, že jsem byla nadmíru spokojená. Nakoupila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, cibulovou, listovou a účet byl tučný, ale tu krásu jsem tam nemohla nechat.
Na Českém Ghíčku si zatáhneme kuřecí maso, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření. Vaříme do změknutí zeleniny a masa. Vyndáme bobkový list a nové koření. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme.
Během vaření zeleniny s masem si připravíme jáhly. Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na15-20 minut. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Nalijeme si omáčku, z jáhel uděláme kuličky a přidáme maso, ozdobíme petrželkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI