Ingredience: | |||||
kuřecí paličky | 8 ks | olivový olej | 2 lžíce | polenta | 80 g |
parmazán | 30 g | oregáno | 4 snítky | tymián | 4 snítky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | citron | dle chuti |
česnek | 2 stroužky | bílý jogurt | 1 kelímek | medvědí česnek | 5 listů |
Dnešní oběd do ručky byl rychlý, jednoduchý a hlavně chutný. Taková jídla mám moc ráda. Kuřecí paličky se dají připravovat v různých marinádách, ale tato varianta přípravy mi byla velice sympatická. Polenta společně s parmazánem a bylinkami vytvoří na paličkách lahodnou krustu, do které se s chutí zakousnete.
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřecí paličky dejte do mísy a smíchejte s olivovým olejem. V jiné míse promíchejte polentu, parmazán, nasekané oregáno a tymián a sůl a pepř a ve směsi obalte všechny kousky masa.
Plech vyložte pečícím pečicím papírem nebo folií, vyskládejte na něj kuřecí paličky a česnek a dejte na 30 -35 minut péct. Maso v průběhu pečení obracejte. Mezitím si smíchejte jogurt, nasekaný medvědí česnek a sůl a vytvoříte si tak dip. Paličky podávejte dohromady, se skrojky citronu a dipem.
Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI