Kuřecí paličky v polentovo parmazánové krustě s bylinkami zpět

Ingredience:
kuřecí paličky8 ksolivový olej2 lžícepolenta80 g
parmazán30 goregáno4 snítkytymián4 snítky
sůl dle chutipepř dle chuticitron dle chuti
česnek2 stroužkybílý jogurt1 kelímekmedvědí česnek5 listů
kuřecí paličky 8 ks, olivový olej 2 lžíce, polenta 80 g, parmazán 30 g, oregáno 4 snítky, tymián 4 snítky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citron dle chuti, česnek 2 stroužky, bílý jogurt 1 kelímek, medvědí česnek 5 listů

Příprava

Dnešní oběd do ručky byl rychlý, jednoduchý a hlavně chutný. Taková jídla mám moc ráda. Kuřecí paličky se dají připravovat v různých marinádách, ale tato varianta přípravy mi byla velice sympatická. Polenta společně s parmazánem a bylinkami vytvoří na paličkách lahodnou krustu, do které se s chutí zakousnete.

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřecí paličky dejte do mísy a smíchejte s olivovým olejem. V jiné míse promíchejte polentu, parmazán, nasekané oregáno a tymián a sůl a pepř a ve směsi obalte všechny kousky masa.

Plech vyložte pečícím pečicím papírem nebo folií, vyskládejte na něj kuřecí paličky a česnek a dejte na 30 -35 minut péct. Maso v průběhu pečení obracejte. Mezitím si smíchejte jogurt, nasekaný medvědí česnek a sůl a vytvoříte si tak dip. Paličky podávejte dohromady, se skrojky citronu a dipem.

2016-05-10 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI