Maso: | |||||
kuřecí čtvrtky | 2 ks | olej | 4 lžíce | oblíbené koření | 2 lžíce |
Zeleninová směs: | |||||
nové malé brambory | 500 g | cibule | 3 ks | paprika | 3 ks |
rajčata | 3 ks | anglická slanina | 100 g | česnek | 4 stroužky |
rajčatový protlak | 2 lžíce | sůl | dle chuti | čerstvě drcený peprř | špetka |
olej | 4 lžíce | čerstvé bylinky (majoránka, oregano, rozmarýn, tymián...) | svazek |
Není nic jednoduššího než připravit jídlo v jednom pekáčku, nejen že nebudete mít hromady nádobí, ale všechny chutě se dokonale spojí a vytvoří velice chutný oběd či večeři.
Omyté a osušené maso pokapeme olejem, posypeme kořením, přemístíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici.
Brambory řádně očistíme (neloupeme), rozpůlíme a přendáme do mísy. Přidáme olej, protlak, na plátky pokrájený česnek a na kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Osolíme, opepříme a přidáme část najemno nasekaných bylinek. Řádně promícháme. Do pekáčku vložíme kuřecí maso a do meziprostoru a klidně i na maso umístíme brambory a nahrubo nakrájenou zeleninu. Pohážeme zbytkem bylinek.
Přiklopíme a pečeme v troubě na 200 st. 60 min. Pak sundáme pokličku a dopékáme ještě cca 30 minut. Během pečení obracíme pořadí ingrediencí v pekáči, takže maso máme nakonec nahoře, abychom získali krásnou barvičku a křupavou kůrčičku. Podlévání vodou či vývarem není nutné, protože zelenina pustí vody dost.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI