Kuřecí prsa na rajčatech a saturejce zpět

Ingredience:
kuřecí prsa 200 - 300g2 ksarašídové máslo (olivový olej)4 lžícešalotka2 ks
pórek10 cmcherry rajčata250 grajčatové pesto1 lžíce
rajčatový protlak2 lžícečerstvá saturejka3 stonkykoření Kotanyi špetka
sůl špetka
kuřecí prsa 200 - 300g 2 ks, arašídové máslo (olivový olej) 4 lžíce, šalotka 2 ks, pórek 10 cm, cherry rajčata 250 g, rajčatové pesto 1 lžíce, rajčatový protlak 2 lžíce, čerstvá saturejka 3 stonky, koření Kotanyi špetka, sůl špetka

Příprava

Saturejka je druh koření, které se hojně používá například v balkánské kuchyni. Je výborná například k přípravě mletých mas, zapékané zeleniny nebo polévek. Použití je rozmanité, pokud si ji olíbíte v pomazánkách...prostě fantazii a chutím, se meze nekladou.

Ve woku rozpálíme olej, vhodíme na větší kusy nakrájené maso a restujeme 10 minut.
Poté maso osolíme, opepříme, přidáme na proužky krájenou šalotku, pórek na nudličky. Cherry rajčata přepůlíme, přidáme lžičku třtinového cukru a opékáme, dokud rajčátka nepustí šťávu.
Poté přidáme pesto a protlak. Opět krátce zprudka restujeme.
Po pěti minutách stáhneme plamen a necháme dojít doměkka. Dochutíme podle potřeby solí a přidáme natrhanou saturejku.

Doboru chuť!

2014-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI