Kuřecí prsa plněná rukolou a domácí lučinou s bulgurem a restovanou cibulkou pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 ksrukola hrstdomácí lučina2 lžíce
sůl dle chutikoření (tymián, rajčatová vegeta) dle chutiuvařený bulgur dle návodu dle potřeby
malá cibule1 ks
kuřecí prsa 2 ks, rukola hrst, domácí lučina 2 lžíce, sůl dle chuti, koření (tymián, rajčatová vegeta) dle chuti, uvařený bulgur dle návodu dle potřeby, malá cibule 1 ks

Příprava

Prsa jsem si vykostila z kuřete a nechala na nich kůži, která jim dodala na vláčnosti. Prsa je dobré péct například společně i se stehny a křídly, tak výpek získá na síle a chuti.

Prsa omyjeme a rozkrojíme na plátek, ten naklepeme, osolíme a naplníme rukolou a lučinou. Zamotáme a sepneme nebo svážeme. Dáme do zapékací misky, podlijeme vodou a posypeme kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20-25 minut, ke konci odkryjeme a opékáme na barvu.
Mezi tím si očistíme cibuli a nakrájíme na plátky. Orestujeme na pánvi, můžeme zakápnout octem balsamico, jemně osolíme.

2015-05-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI