Omáčka: | |||||
kuřecí prsa | 3 ks | červená paprik | 1 ks | cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky | dijonská hořčice | 1 lžíce | koření Davídkovo pečené kuře | 1 lžička |
dýňová semínka | hrst | majoránka | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | přepuštěné máslo nebo olej | dle potřeby | vývar | dle potřeby |
Rýže: | |||||
cibule | 1/2 ks | mražená kukuřice | hrstka | sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby | basmati rýže | dle potřeby |
Dnes jsem vykostila domácí kuře a dostala chuť na směs s červenou paprikou. Kombinace s česnekem a cibulí byla jasná volba.
V hluboké pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibulku nakrájenou na půl kolečka a česnek na kolečka. Když je cibulka do hněda, přidejte na kostičky nakrájené maso, orestujte, dokud se maso nezatáhne. Osolte, opepřete, přidejte hořčici a koření. Zalijte vývarem, aby bylo maso zcela ponořené. Duste asi dvacet minut. Pokud máte rádi husté omáčky, zahustěte trochu škrobem rozmíchaným ve vodě. Zasypte majoránkou.
Rýže:
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a orestujte jí v rendlíku na rozpáleném oleji. Přidejte rýži a za stálého míchání společně restujte asi tak 2 minuty. Přidejte kukuřici a osolte. Zalijte vodou asi centimetr nad rýži. Vařte doměkka. Pokud se voda vyvaří dřív, než je rýže měkká, přilijte trochu vody. S rýží se nemíchá!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI