Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 ks | žampiony | 150 g | menší cibule | 1 ks |
máslo | kousek | celý pepř | 6 kuliček | nové koření | 6 kuliček |
bobkový list | 1 ks | sušený tymián | špetka | hladká mouka | 1 rovná lžíce |
kuřecí nebo zeleninový bujon (gelový) nebo domácí výroby | dle potřeby | sůl | dle chuti | višňový džem | dle chuti |
smetana ke šlehání | 100 ml | zakysaná smetana | 3 lžíce |
Kuřecí prsa v kombinaci s houbami a višňovou omáčkou jsou nejen chutná, ale opravdu spolu tyto chutě ladí. Nebojme se kombinovat a experimentovat.
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka. Osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, žampiony na hrubé plátky nebo čtvrtky a všechno koření. Přidáme bujon, podlijeme cca deckou vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. Žampiony přemístíme do rendlíku. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody. Nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme cca 10 minut a podle chuti dosolíme. Nakonec zjemníme plátkem másla. Přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme. Podáváme s krupicovými noky nebo těstovinami, které na talíři pokapeme citronovým oliváčem. Velmi doporučuji. Ten olej je naprosto výtečný a skvěle pokrm doplňuje. Dozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI