Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 3 ks (cca 500 g) | bílý jogurt | 100 g | koření garam masala | 2 lžíce |
cayenský pepř | 1/2 lžičky | limetka | 1/2 ks | olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | rýže basmati | 1 šálek | čerstvý koriandr | svazek |
Ghí | dle potřeby | cherry rajčátka | dle potřeby |
Stále se nemůžete zbavit dojmu, že vaříte stále to samé dokola a dochází vám nápady a inspirace? Nebojte se koření a exotických chutí a nechce se inspirovat naším novým receptem na indické kuře v jogurtové marinádě. Čerstvé bylinky dokáží v kuchyni hotové zázraky a vězte, že o koriandru to platí dvojnásob. Ochuťte s ním obyčejnou rýži a rázem získáte neobyčejnou přílohu, kterou si zamilujete!!
Nejdůležitější část tohoto receptu je naložení masa a jeho uležení. Začneme tedy tím, že si v misce smícháme bílý jogurt s kořením garam masala, cayenským pepřem a limetovou šťávou. Zakápneme lžící olivového oleje a důkladně promícháme. Pokud by pro Vás bylo koření dostatečně výrazné, můžeme marinádu lehce osolit. Do vzniklé jogurtové marinády vmícháme část čerstvého posekaného koriandru. Hotovou směsí důkladně pomažeme ze všech stran celá kuřecí prsa a necháme je v uzavřené nádobě alespoň 2 hodiny marinovat (ideálně ale do druhého dne). Maso díky jogurtu krásně zkřehne a nasákne do sebe chutě koření.
Před samotnou tepelnou úpravou vyndáme maso z lednice a necháme ho cca 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Mezitím si Můžeme uvařit rýži. Důkladně ji propláchneme teplou vodou a dáme vařit. Doporučuji můj osvědčený poměr, na jeden díl rýže jeden a půl dílu vody. Rýži osolíme a necháme pod pokličkou zvolna dusit, dokud se voda zcela neodpaří. V momentě, kdy rýže absorbuje všechnu tekutinu, odstavíme hrnec z plotny a necháme ještě několik minut tzv. dojít. Potom jí lehce nakypříme vidličkou.
Příprava masa je více než jednoduchá. Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 160 stupňů. Na pánvi si rozehřejeme trošku ghí a zprudka na ní necháme kuřecí prsa z obou stran zatáhnout. Takto opečená je, společně s cherry rajčátky, přemístíme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby. Dopečení při nízké teplotě zajistí, že se maso nevysuší a zůstane krásně šťavnaté. Záleží na výšce a velikosti masa, ale potrvá to cca 10 minut.
Před podáváním posekáme zbytek čerstvého koriandru a lehce ho vmícháme do uvařené rýže. Pro lepší chuť přidáme oříšek ghí a dosolíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI