Ingredience: | |||||
kuřecí prso | 2 ks | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
grilovací koření | špetka | cibule | 1 ks | anglická slanina | pár plátků |
paprika | špetka | červený paprikový lusk | kousek | smetana | 1 kelímek |
hladká mouka | dle potřeby | ||||
Hrnkový knedlík: | |||||
hrubá mouka | 1 hrnek (200 - 250 ml) | mléko | 1 hrnek | sůl | 1 lžička |
žloutek | 2 ks | rohlík | 2 ks | bílek | 2 ks |
Oživte obyčejné knedlíky nejrůznějšími barvami.
Kuřecí prsa osolím, opepřím trochu posypu grilovacím kořením a dám na cibulku s anglickou slaninou, přidám papriku a trochu červeného paprikového lusku, trochu podliju, když jsou prsa měkká, zaliju výpek smetanou s rozkvedlanou hladkou moukou a povařím.
Hrnkový knedlík trochu jinak - do mísy dáme 1 hrnek hrubé mouky (hrnky 200-250ml), 1 hrnek mléka, lžičku soli, 2 žloutky, promícháte v řídké těstíčko. Pak přidáte na malé kostičky nakrájené 2 rohlíky, promícháte a nakonec zlehka vmícháte tuhý sníh ze dvou bílků. Tentokrát jsem chtěla knedlíky barevnější, tak jsem přidala nasekanou petrželku a červený lusk papriky (kousek) a malinko kurkumy, aby byly knedlíky žluté.Hrnky si vymažete sádlem nebo olejem (toto množství je na 5 hrnků) dáte do nich těsto pouze do výše 3/4 , ony nabudou. Postavíte do kastrolu a nalijete vodu tak, aby hrnečkům voda sahala do poloviny oušek. Vaříte pod pokličkou 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI