Kuřecí prso na paprice zpět

Ingredience:
kuřecí prso2 kssůl dle chutipepř špetka
grilovací koření špetkacibule1 ksanglická slanina pár plátků
paprika špetkačervený paprikový lusk kouseksmetana1 kelímek
hladká mouka dle potřeby
Hrnkový knedlík:
hrubá mouka1 hrnek (200 - 250 ml)mléko1 hrneksůl1 lžička
žloutek2 ksrohlík2 ksbílek2 ks
kuřecí prso 2 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, grilovací koření špetka, cibule 1 ks, anglická slanina pár plátků, paprika špetka, červený paprikový lusk kousek, smetana 1 kelímek, hladká mouka dle potřeby, hrubá mouka 1 hrnek (200 - 250 ml), mléko 1 hrnek, sůl 1 lžička, žloutek 2 ks, rohlík 2 ks, bílek 2 ks

Příprava

Oživte obyčejné knedlíky nejrůznějšími barvami.

Kuřecí prsa osolím, opepřím trochu posypu grilovacím kořením a dám na cibulku s anglickou slaninou, přidám papriku a trochu červeného paprikového lusku, trochu podliju, když jsou prsa měkká, zaliju výpek smetanou s rozkvedlanou hladkou moukou a povařím.

Hrnkový knedlík trochu jinak - do mísy dáme 1 hrnek hrubé mouky (hrnky 200-250ml), 1 hrnek mléka, lžičku soli, 2 žloutky, promícháte v řídké těstíčko. Pak přidáte na malé kostičky nakrájené 2 rohlíky, promícháte a nakonec zlehka vmícháte tuhý sníh ze dvou bílků. Tentokrát jsem chtěla knedlíky barevnější, tak jsem přidala nasekanou petrželku a červený lusk papriky (kousek) a malinko kurkumy, aby byly knedlíky žluté.Hrnky si vymažete sádlem nebo olejem (toto množství je na 5 hrnků) dáte do nich těsto pouze do výše 3/4 , ony nabudou. Postavíte do kastrolu a nalijete vodu tak, aby hrnečkům voda sahala do poloviny oušek. Vaříte pod pokličkou 30 minut.

2014-07-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI