Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 porce | bílý jogurt | 4 lžíce | rozmarýn | 1 snítka |
česnek | 2 stroužky | kurkuma | 1 lžička | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | ||||
Salát: | |||||
polníček | 1 vanička | celer | 1 řapík | cherry rajčátka | 10 ks |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | olivový olej | dle potřeby |
citronová šťáva | dle chuti | bagetka | 1 ks |
Leden už je ve své polovině a my ještě nevyzkoušeli dárek od Ježíška v podobě kontaktního grilu. To musím jednoduše napravit.
Nejprve si vytvoříme marinádu, a to úplně jednoduše. Smícháme jogurt, česnek, sůl, pepř, na jemno nakrájený rozmarýn a kurkumu. Maso v marinádě pořádně vymácháme a necháme marinovat v lednici nejlépe přes noc. Díky jogurtu zajistíme, že kuřecí maso bude krásně šťavnaté. Druhý den už jen vyndáme náš kontaktní gril (nebo klasicky pánev) a maso připravíme, tak aby bylo zlatavé (asi 10 - 15 min dle tloušťky masa) Pokud maso připravujete na grilu a máte tam dostatek místa, můžete ke konci grilování přidat i nakrájenou bagetku, kterou jsme si zakápli olivovým olejem. Následně už si můžeme opláchnout zeleninu a nakrájet celer a rajčata. Takto připravenou zeleninu už jen osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Lehký a zdravý oběd je na světě, dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI