Ingredience: | |||||
listové těsto | 1 velký plát (cca 320g) | menší kuřecí prsa | 4 ks | zelené pesto genovese | 4 lžičky |
cherry rajčátka na stonku | 400 g | zelené fazolky | 400 g | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Tento recept mám z kuchařky 5 ingrediencí od Jamieho Olivera, na kterou jsem psala také krátkou recenzi. Všechny obsažené recepty jsou jednoduché a rychlé a nejinak je tomu i u tohoto kuřátka. Maso v listovém těstě není žádná novinka a vlastně ani nic moc převratného, ale stejně to vždy zafunguje. Já jsem takhle kuře nikdy nedělala, a proto to byl jeden z prvních receptů, které jsem musela vyzkoušet. Navíc jako příloha jsou fazolky s rajčátky, takže se z tohoto jídla stává celkem dietní záležitost. Víc už netřeba dodávat, lepší je to rovnou zkusit.
Troubu předehřejme na 200°C. Plát těsta rozdělíme na 16 širších pruhů a odložíme stranou. Tlustší konec kuřecího prsa nařízneme a lehce naklepeme tak, aby mělo maso všude stejnou šířku. Z obou stran prsa osolíme a opepříme a potřeme pestem. Každý řízek obalíme 4 pruh listového těsta a přečnívající konce založíme dospodu. Obalená kuřecí prsa vložíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme trochou olivového oleje. Rajčátka na stonku také potřeme olejem, osolíme a vložíme k masu na plech nebo je dáme na plech samotný, pod kuře. Pečeme vše cca 30 minut, dokud listové těsto nezezlátne.
Mezitím si uvaříme fazolky. Máme-li fazolky mražené, rovnou je vaříme v osolené vodě asi 7 - 10 minut. Čerstvé fazolky probereme a uřežeme jim konce, poté uvaříme. Fazolky slijeme a dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje. Kuře servírujeme naporcované, ať je hezky vidět kresba řezu spolu s fazolkami a pečenými rajčátky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI