Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší zpět

Kuřecí rillettes:
velká farmářská kuřecí stehna (skvělé kuřecí maso mají v prodejnách Náš Grunt)2 kskuřecí křídla z farmářského kuřete2 ksčervené víno Cabernet Sauvignon500 g
voda440 gsůl dle chutipepř špetka
koření Vege rajčátka (Davídkovo, koupíte opět v Gruntu) dle chuti
Batátovo-kokosová kaše:
batáty1 kgkokosové mléko400 gčesnek3 stroužky
sůl dle chutipepř špetka
Na ozdobu:
nasekaná listová petrželka dle chuti
velká farmářská kuřecí stehna (skvělé kuřecí maso mají v prodejnách Náš Grunt) 2 ks, kuřecí křídla z farmářského kuřete 2 ks, červené víno Cabernet Sauvignon 500 g, voda 440 g, sůl dle chuti, pepř špetka, koření Vege rajčátka (Davídkovo, koupíte opět v Gruntu) dle chuti, batáty 1 kg, kokosové mléko 400 g, česnek 3 stroužky, sůl dle chuti, pepř špetka, nasekaná listová petrželka dle chuti

Příprava

Pokud hledáte „líný“ recept, teda takový, se kterým je málo práce, tak jeden pro Vás mám. Občas se mi nechce stát hodinu u plotny, a proto si vymýšlím takzvané líné recepty. Tedy takové, které se šoupnou do trouby na několik hodin a pak vznikne dokonalé jídlo. Jedním z takových receptů je kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší.

S tímto jídlem není sice téměř žádná práce, ale ta výsledná chuť je božská. Vážně, vsadím se s Váma o co chcete, že Vám to bude chutnat. Kuřecí rillettes je navíc vhodný pro všechny ty, kteří jsou po lékařském zákroku (ať už zubařském, nebo po vyndávání mandlí), protože se člověk nemusí moc namáhat a zdlouhavě kousat. Výborné kuřecí masíčko doplňuje jemná batátová kaše s kokosovým mlékem a česnekem. Možná byste tomu nevěřili, ale kombinace batátů, kokosového mléka a česneku je naprosto delikátní. Tak s chutí do toho!

Kuřecí rillettes:

1. Troubu rozehřejte na 150 stupňů.

2. Kuřecí kousky omyjte, osušte, osolte, okořeňte, opepřete a dejte do pekáče.

3. Kuřecí kousky zalijte vínem a vodou a pekáč přikryjte.

4. Pekáč dejte do trouby a pečte 4 hodiny.

5. Po 4 hodinách pekáč z trouby vyjměte, z pekáče vyjměte kuřecí díly a nechte je trochu vychladnout.

6. Z kuřecích kousků sejměte kůži, tu vyhoďte a maso oddělte od kostí.

7. Maso vraťte do pekáčku výpekem a rozmělněte ho, buď pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory, na vlákna.

Batátovo-kokosová kaše:

1. Batáty oškrábejte a uvařte je v osolené  vodě do měkka.

2. Sceďte vodu a k batátům přidejte kokosové mléko.

3. K batátům prolisujte česnek.

4. Pomocí tyčového mixéru batáty rozmixujte do kaše.

5. Podle chuti přidejte sůl a pepř a důkladně kaši zamíchejte.

Na ozdobu:

1. Servírujte tak, že nejprve do talíře vložte kaši. Na ní opatrně položte vlákna masa se šťávou a nakonec jídlo posypte nasekanou listovou petrželkou.

2015-03-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI