Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 ks | sůl | špetka | pepř | špetka |
cibule | 1 ks | slanina | pár plátků | olivový olej | trochu |
třtinový cukr | 1 lžíce | cuketa | 1 ks | mrkev | 1 ks |
brambory | dle potřeby | mléko | trošku | smetana | trošku |
máslo | kousek |
Podáváné s bramborovo-mrkvovým pyré v kabátku z grilované cukety. No nedejte si!
Roláda: Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nařízneme tak, aby se nám do nich dobře rolovala náplň. Lehce poklepeme, abychom vyrovnali výškové rozdíly, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
Náplň: Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky a restujeme na olivovém oleji do zlatova. V závěru posypeme lžící třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.
Jakmile máme hotovo, směs rozložíme na připravená prsa a zabalením vytvoříme roládu. Zavážeme provázkem, na pánvi zprudka opečeme, aby se nám maso hezky zatáhlo, a necháme dopéct v troubě takových 10 minut na 200°.
Kabátek z cukety: Cukety nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a na pánvi do zlatova opečeme.
Bramborovo-mrkvové pyré: Do osolené vody přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky a vaříme do měkka. Slijeme vodu, přidáme teplé mléko, trošku smetany a dochutíme solí, pepřem a kostkami másla. Tyčovým mixérem rozmixujeme.
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI