Kuřecí roláda plněná slaninou s omáčkou z pravých hříbků zpět

Ingredience:
kuřecí prso1 ksslanina1 plátekčerstvě mletý pepř špetka
smetana 33%1 kelímekhouby dle potřeby
kuřecí prso 1 ks, slanina 1 plátek, čerstvě mletý pepř špetka, smetana 33% 1 kelímek, houby dle potřeby

Příprava

Asi jste si všimli, že mám zálibu v roládách a kapsách. Ano, prostě mě to baví vařit a je to lepší než nějaký suchý plátek schovaný pod kilem eidamu a kilem šunky. 

Jelikož už rolády dělat umíme, zaměříme se spíše na omáčku z pravých hříbků. V jednom z minulých příspěvků jsme si nastínili jednoduchý postup. Já bych ale teď hrozně rád vyzdvihl pár věcí, které jsou pro vaření jakékoli omáčky k masu a vlastně obecně u jídla velmi důležité.

Hlavní zásadou jsou čerstvé suroviny. Vždycky hrozně dobře funguje, když máte čerstvé bylinky, protože jich nemusíte dávat mnoho, ale nádherně provoní vaše jídlo. Pytlíky od nejmenovaných výrobců s různými bylinkovými směskami prostě NEBRAT! Další věc je mlýnek na pepř. V každé správné kuchyni fanouška do vaření by neměl chybět. Pepř je vidět, je výraznější a jídlu dodává úplně jiný šmrnc. Nesmíme zapomenout na smetanu. Když se rozhodnete vařit jakékoli smetanové jídlo, od halušek s brynzou, přes špagety carbonara až po omáčky k masům, nepoužívejte 10-12% smetany. Vždycky jsou lepší ty od 33%. Lépe vám zhoustnou, lépe se kontroluje konzistence a mají samozřejmě výraznější chuť.

Pozn.: Při výrobě omáčky u gramáže záleží na surovinách a na chuti každého člověka. Někdo má rád jemnější, někdo silnější...

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-11-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI