Kuřecí roládka Saltim Bocca zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 ksolej trochusůl špetka
pepř špetkačerstvá bazalka hrstkaparmská šunka pár plátků
dýně Hokaido1 ksvejce1 ksrohlík1 ks
mléko dle potřebyčesnek2 stroužkymáslo kousek
petrželová nať hrstkamuškátový oříšek2 špetkysůl špetka
pepř špetkasníh z bílků2 ks
kuřecí prsa 2 ks, olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, čerstvá bazalka hrstka, parmská šunka pár plátků, dýně Hokaido 1 ks, vejce 1 ks, rohlík 1 ks, mléko dle potřeby, česnek 2 stroužky, máslo kousek, petrželová nať hrstka, muškátový oříšek 2 špetky, sůl špetka, pepř špetka, sníh z bílků 2 ks

Příprava

Připravte si kuřecí roládu plněnou čerstvými lístky bazalky a k tomu jako přílohu si upečte skvělý dýňový muffin.

Kuřecí roládka: 
Kuřecí prsa naložíme do oleje, soli, pepře, čerstvé bazalky a necháme přes noc uležet. Poté prsa seřízneme tak, aby nám vznikly dvě stejné poloviny, a lehce roztlučeme na tenčí plátek. Posypeme čerstvou bazalkou a zabalíme do roládky. Vzniklý váleček pak obalíme do parmské šunky a orestujeme na pánvi tak, aby byla šunka pěkně křupavá.  Vložíme do trouby zhruba na 10 minut, aby se nám pěkně zevnitř dopekla. V závěru seřízneme na půl.

Dýňový muffin:
Menší dýni Hokaido očistíme a nastrouháme. Přidáme 1 vejce, 1 rohlík nakrájený na kostičky, mléko, 2 stroužky česneku, kousek másla, petrželovou nať, 2 špetky muškátového oříšku, sůl, pepř a pořádně promícháme. Přidáme našlehaný sníh ze dvou vajec, opatrně smícháme, aby se nám směs nezdrcla, a naplníme do formiček. Vložíme do předehřáté trouby na 190°a necháme péct asi 40 minut.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI