Rolky: | |||||
kuřecí prsa | 3 ks | schwarzwaldská šunka | 9 plátků | nakládaná sušená rajčata v oleji | 9 ks |
medvědí pesto nebo prolisovaný česnek | dle chuti | dijonská hořčice | dle chuti | víno | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | čerstvá listová petržel nebo libeček | dle chuti |
Kaše: | |||||
brambory typ B nebo C | 350 g | dýně hokaido | 200 g | drcený kmín | 2 špetky |
sůl | dle chuti | máslo | 1 silný plátek | mléko | cca 50 ml |
Na tuhle kombinaci jsem měla chuť už hodně dlouho. Ačkoli sušená rajčata miluji, vařím s nimi hodně málo, ale když už je koupím, vždy si na nich velmi pochutnáme.
Prsa omyjte, osušte a rozřízněte na plátek. Paličkou na maso ho poklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, pak pestem. Začněte od nejširší strany. Do masa postupně zarolujte dva plátky rajčete a následně ještě jeden. Opatrně maso přitahujte, aby drželo tvar rolky. Hotovou rolku zamotejte do tří plátků šunky. Takto postupujte i u dalších rolek. Hotové rolky dejte do zapékací misky a polijte trochou oleje z rajčat, zakápněte trochou vína. Já použila červené - polosuché, které jsem měla načaté. Stejně tak bych klidně použila bílé. Pečte zhruba na 190°C asi 30 minut.
Mezi tím, co se peče maso, oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky, dýni vypeckujte. Slupka z dýně hokaido je po uvaření úplně měkká, proto se nemusí loupat, pouze očistěte nehezká místa a nakrájejte ji na stejné kostky jako brambory. Vařte v osolené vodě s kmínem doměkka.
Brambory a dýni sceďte a přendejte do vyšší nádoby, ve které se vám bude dobře šlehat a nezašviháte si celou kuchyň. :P Přidejte máslo a začněte šlehat! (žádný ponorný mixér), postupně přilévejte mléko a šlehejte do požadované hustoty.
Servírujte s čerstvým nasekaným libečkem nebo listovou petrželí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI