Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví, paprikou a ananasem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa500 gčervená paprika1 ksčervený ocet0,5 dcl
hnědého cukru100 gvětší cibule šalotka1 kssójová omáčka dle chuti
vejce1 ksmrkev1 ksolivový olej2 lžíce
sůl špetkapepř špetkaškrob špetka
čerstvý ananas4 plátkymalý rajský protlak1 kskuřecí vývar na podlití
kuřecí prsa 500 g, červená paprika 1 ks, červený ocet 0,5 dcl, hnědého cukru 100 g, větší cibule šalotka 1 ks, sójová omáčka dle chuti, vejce 1 ks, mrkev 1 ks, olivový olej 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, škrob špetka, čerstvý ananas 4 plátky, malý rajský protlak 1 ks, kuřecí vývar na podlití

Příprava

Tenhle recept jsem odkoukala od Zdeňka Pohlreicha, zkusila jsem ji a musím říct, že jsme si doma moc pochutnali....

Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky si připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se škrobem, vejcem a sojovou omáčkou a vše dobře promícháme. Necháme cca 1- 2 hodiny v chladu.

Mezitím si připravíme sladkokyselou omáčku. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, červenou papriku, zbavenou semínek - omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kostky ( může být i okapaný - kompotovaný ananas). Mrkev pokrájíme na tenká kolečka nebo ji nahrubo nastrouháme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zkaramelizovat hnědý cukr. Vmícháme pokrájenou mrkev, ananas a papriky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem a restujeme. Přidáme malý rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme kuřecím vývarem - dál dusíme doměkka.

Naložené maso na oleji orestujeme doměkka.
Výpek s pánve slijeme do jiné mísy. Takto orestované maso ( bez oleje ) smícháme s připravenou sladkokyselou omáčkou a za stálého míchání necháme vše ještě asi 3 minuty povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. Dá se podávat také jen s pečivem. Opravdu nám chutnalo ( malinko jsem zakápla omáčku i červeným vínem), ale to bylo jen něco navíc, co tam jinak nedávám, ale mělo to šmrnc i tak i tak.

2014-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI