Kuřecí smetanový pekáček se zeleninou zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízky6 ksmenší bílé zelí1/2 hlávkymrkev2 ks
velká cibule2 ksčesnek5 stroužkůstředně velké brambory5 ks
12% smetana na vaření1 kelímeksůl dle chutimletý pepř dle chuti
sladká mletá paprika dle chuticelý kmín dle chuti
kuřecí stehenní řízky 6 ks, menší bílé zelí 1/2 hlávky, mrkev 2 ks, velká cibule 2 ks, česnek 5 stroužků, středně velké brambory 5 ks, 12% smetana na vaření 1 kelímek, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, sladká mletá paprika dle chuti, celý kmín dle chuti

Příprava

Jídlo z jednoho hrnce, či pekáčku jsou určitě oblíbená v mnoha domácnostech nejen pro minimum ušpiněného náčiní, ale také proto, že se chutě všech surovin krásně propojí. 

Do velké mísy dáme zelí nakrájené na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. 

Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubých slzičkách, lžíci kmínu, lžíci soli a vše promícháme. 

Připravenou zeleninu dáme do zapékací mísy, poklademe na silnější plátky nakrájenými bramborami a lehce posypeme solí a kmínem.

Řízky posypeme solí, pepřem a paprikou a naskládáme je na vrstvu brambor.

Zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme 50 - 60 minut. 

2018-01-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI