Ingredience: | |||||
kuřecí stehenní řízky | 6 ks | menší bílé zelí | 1/2 hlávky | mrkev | 2 ks |
velká cibule | 2 ks | česnek | 5 stroužků | středně velké brambory | 5 ks |
12% smetana na vaření | 1 kelímek | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
sladká mletá paprika | dle chuti | celý kmín | dle chuti |
Jídlo z jednoho hrnce, či pekáčku jsou určitě oblíbená v mnoha domácnostech nejen pro minimum ušpiněného náčiní, ale také proto, že se chutě všech surovin krásně propojí.
Do velké mísy dáme zelí nakrájené na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky.
Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubých slzičkách, lžíci kmínu, lžíci soli a vše promícháme.
Připravenou zeleninu dáme do zapékací mísy, poklademe na silnější plátky nakrájenými bramborami a lehce posypeme solí a kmínem.
Řízky posypeme solí, pepřem a paprikou a naskládáme je na vrstvu brambor.
Zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme 50 - 60 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI