Ingredience: | |||||
kuřecí nebo krůtí maso (prsní řízky) | dle potřeby | sůl | špetka | pepř | špetka |
kečup | 3 lžíce | olej na pesto | trochu | koření na pizzu | špetka |
slanina | 15 dkg |
Česneková rýže je takovou novinkou, kterou jsem do jisté doby neznala. Ale musím říct, že to je velmi chutná varianta rýže.
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme z obou stran. Připravíme si do mističky olej, do kterého přidáme kečup a koření na pizzu. Připravené plátky pomažeme připraveným pestem, poklademe plátkem slaniny a srolujeme. Srolované maso nakrájíme na centimetrová kolečka, které napícháváme na špejli. Poté takto připravené špízy pečeme do zlatova v troubě. Přílohu jsem volila česnekovou rýži se slaninou a kari kořením. Rýži si připravíme tak, že dáme do kastrolu vařit vodu, spolu s několika stroužky česneku, kari kořením a solí. Pak přidáme rýži, kterou po uvaření ještě krátce orestujeme na kapce oleji se slaninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI