Kuřecí špíz s česnekovou rýží zpět

Ingredience:
kuřecí nebo krůtí maso (prsní řízky) dle potřebysůl špetkapepř špetka
kečup3 lžíceolej na pesto trochukoření na pizzu špetka
slanina15 dkg
kuřecí nebo krůtí maso (prsní řízky) dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, kečup 3 lžíce, olej na pesto trochu, koření na pizzu špetka, slanina 15 dkg

Příprava

Česneková rýže je takovou novinkou, kterou jsem do jisté doby neznala. Ale musím říct, že to je velmi chutná varianta rýže.

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme z obou stran. Připravíme si do mističky olej, do kterého přidáme kečup a koření na pizzu. Připravené plátky pomažeme připraveným pestem, poklademe plátkem slaniny a srolujeme. Srolované maso nakrájíme na centimetrová kolečka, které napícháváme na špejli. Poté takto připravené špízy pečeme do zlatova v troubě. Přílohu jsem volila česnekovou rýži se slaninou a kari kořením. Rýži si připravíme tak, že dáme do kastrolu vařit vodu, spolu s několika stroužky česneku, kari kořením a solí. Pak přidáme rýži, kterou po uvaření ještě krátce orestujeme na kapce oleji se slaninou.

2014-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI