Ingredience: | |||||
kuřecí srdíčka | 1000 g | červená cibule | 2 ks | kuřecí vývar | 800 ml |
zauzená slanina | 100 g | mrkev | 1 ks | petržel | 1 ks |
celer | 1/4 ks | mražené fazolky | 150 g | mražený hrášek | 100 g |
hladká mouka | dle potřeby | zakysaná smetana | 1 kelímek | celý pepř | 2 - 3 kuličky |
bobkový list | 2 ks | sůl | dle chuti | šťáva z citronu | dle chuti |
oregano | dle chuti | tymián | dle chuti | nové koření | 3 kuličky |
Pokud patříte mezi ty, kteří si rádi pochutnají na srdíčkách, pak je tento recept právě pro vás! Chutí nám tato omáčka připomíná svíčkovou.
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Vše společně chvíli restujeme.
Z kuřecích srdíček odstraníme tučné části a srdíčka přepůlíme. Propláchneme a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině.
Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Zeleninu i koření po této době vyjmeme. Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a přidáme zpět do nádoby. K zahuštění rozkvrdláme 1 a půl lžíce hladké mouk v zakysané smetaně se sosem ze srdíček a vlijeme do nádob. Vaříme cca 12 minut. K srdíčkům přidáme povařit povolené (zmražené) fazolky a hrášek. Vše ještě cca 5 minut povaříme. Ochutíme šťávou z citronu. Podáváme s knedlíkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI