Kuřecí stehenní plátky na sušených houbách s rýží zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízek bez kůže2 kssušené hřiby1 hrnekcibulka lahůdková1 svazek
česnek2 stroužkykuřecí vývar2 hrnkysolamyl2 lžičky
olej2 lžíceplátek másla1 cmsůl1 špetka
pepř1 špetkarýže1 balíček
kuřecí stehenní řízek bez kůže 2 ks, sušené hřiby 1 hrnek, cibulka lahůdková 1 svazek, česnek 2 stroužky, kuřecí vývar 2 hrnky, solamyl 2 lžičky, olej 2 lžíce, plátek másla 1 cm, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, rýže 1 balíček

Příprava

Pokud doma nemáte zrovna možnost čerstvých hub, jsou na řadě domácí zásoby sušených. I ty dodají omáčce super chuť a vůni.

Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku.
Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme.
Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem.
Dvě minutky restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu.
Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout.
Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1 a1/2 hrnku vývaru a promícháme.
Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut.
Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené nati a 2 minuty povaříme. Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat.
Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.
2020-11-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI