Kuřecí stehna na červené cibuli s restovanými žampiony zpět

Ingredience:
velká kuřecí stehna2 ksbylinky - medvědí česnek, saturejka, libeček dle chutihrubozrnná sůl dle chuti
červená cibule2 ksnať z jarní cibulky1 kskuřecí vývar dle potřeby
máslo2 lžícevelké žampiony4 ks
velká kuřecí stehna 2 ks, bylinky - medvědí česnek, saturejka, libeček dle chuti, hrubozrnná sůl dle chuti, červená cibule 2 ks, nať z jarní cibulky 1 ks, kuřecí vývar dle potřeby, máslo 2 lžíce, velké žampiony 4 ks

Příprava

Toto jídlo je pochoutka, zvláště pak, když si "vyhrajete" s restováním žampionů a červené cibuli. Budou šťavnatě pukat v kombinaci s měkkým masíčkem....až se vám budou dělat boule za ušima.

Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Smícháme hrubou sůl, uzenou papriku, medvědí česnek, libeček a saturejku. Tuto směs vetřeme do masa. Posypeme hustě pokrájenými cibulemi a zelenou natí z jarní cibulky. Poklademe máslem a vložíme na pekáček. Zalijeme vývarem nebo jen vodou a pečeme v troubě dozlatova. Mezitím si pokrájíme očištěné žampiony. V nádobě rozpustíme máslo, orestujeme plátky žampionů, přidáme drcený kmín, přilijeme trochu vývaru a dusíme doměkka. Výborné je na přidání chutě i houbové koření. Podáváme s bramborem nebo s kaší a přidáme na talíř chutné orestované žampionky.

2015-10-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI