Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 750 g | vejce | 1 ks | celozrnný toustový chleba | 2 plátky |
sušený mletý zázvor | 1 lžička | česnek | 3 stroužky | petržel | 1 svazek |
dijonská hořčice | 1 lžička | obilné mléko | 100 ml | sůl | špetka |
pepř | špetka | oloupaných brambory | 750 g | olej | 1 lžíce |
Ne každý den si mohu dovolit stát dlouho v kuchyni a mazlit se s potravinami. Ačkoliv mě to velmi baví, občas prostě musím sáhnout po nějaké té rychlovce, ale ne na úkor chuti a kvality.
Kuřecí prsa očistíme a nameleme. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka. Petržel nasekáme a česnek prolisujeme. Vše smícháme, osolíme, opepříme a hotovou směs dáme na pečící papír do pekáčku (cca 2cm vrstva). Pečeme zhruba 30 - 35min při 200°C. Hotovou placku nakrájíme na trojúhelníkové tvary.
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, lžíci oleje nalijeme do 0,5l vody a brambory v olejové lázni vykoupeme. Tím získáme zlatavé brambory, ale nebudou mastné. Na pečícím papíře pečeme při 200°C dozlatova. Brambory těsně před servírováním promícháme s římským baby salátem, který celé jídlo odlehčí a osvěží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI