Kuřecí triangl s pečenými bramborami zpět

Ingredience:
kuřecí prsa750 gvejce1 kscelozrnný toustový chleba2 plátky
sušený mletý zázvor1 lžičkačesnek3 stroužkypetržel1 svazek
dijonská hořčice1 lžičkaobilné mléko100 mlsůl špetka
pepř špetkaoloupaných brambory750 golej1 lžíce
kuřecí prsa 750 g, vejce 1 ks, celozrnný toustový chleba 2 plátky, sušený mletý zázvor 1 lžička, česnek 3 stroužky, petržel 1 svazek, dijonská hořčice 1 lžička, obilné mléko 100 ml, sůl špetka, pepř špetka, oloupaných brambory 750 g, olej 1 lžíce

Příprava

Ne každý den si mohu dovolit stát dlouho v kuchyni a mazlit se s potravinami. Ačkoliv mě to velmi baví, občas prostě musím sáhnout po nějaké té rychlovce, ale ne na úkor chuti a kvality.

Kuřecí prsa očistíme a nameleme. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka. Petržel nasekáme a česnek prolisujeme. Vše smícháme, osolíme, opepříme a hotovou směs dáme na pečící papír do pekáčku (cca 2cm vrstva). Pečeme zhruba 30 - 35min při 200°C. Hotovou placku nakrájíme na trojúhelníkové tvary.
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, lžíci oleje nalijeme do 0,5l vody a brambory v olejové lázni vykoupeme. Tím získáme zlatavé brambory, ale nebudou mastné. Na pečícím papíře pečeme při 200°C dozlatova. Brambory těsně před servírováním promícháme s římským baby salátem, který celé jídlo odlehčí a osvěží.

2014-09-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI