Kuřecí závitky a la Italia s hořčičnou omáčkou zpět

Ingredience:
větší kuřecí prsa2 ksmozzarella1 kssušená rajčata4 ks
čerstvý (mražený) špenát hrstolej2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutiitalské koření dle chuti
Hořčičná omáčka:
máslo40 ghladká mouka40 gsmetana na vaření100 - 120 ml
dijonská hořčice1 lžícesůl dle chutibílý pepř dle chuti
Příloha:
domácí americké brambory dle potřeby
větší kuřecí prsa 2 ks, mozzarella 1 ks, sušená rajčata 4 ks, čerstvý (mražený) špenát hrst, olej 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, italské koření dle chuti, máslo 40 g, hladká mouka 40 g, smetana na vaření 100 - 120 ml, dijonská hořčice 1 lžíce, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, domácí americké brambory dle potřeby

Příprava

A konečně pro vás mám také jeden slaný recept na hlavní jídlo, abychom to s těmi moučníky nepřeháněli že? Závitky obecně jsou podle mne takové víkendové nebo slavnostnější jídlo, protože komu by se chtělo motat se s masem a vytvářet úhledné závitky někdy uprostřed pracovního týdne - na to prostě není moc čas. Ale právě víkend je jako stvořený pro větší vaření. Můžete třeba vyzkoušet nové recepty, s jídlem se víc mazlit a trochu si s ním vyhrát. A s takovými závitky si rozhodně vyhrajete. Někdy to totiž není úplně jednoduché maso pěkně a úhledně zabalit, hlavně když máme menší kousek masa. Doporučuji tedy větší kuřecí prsa, které navíc v jejich nejtlustší části od středu nařízněte, abyste zvětšili jejich plochu a lépe se vám závitky balily. Kombinace sušených rajčat, mozzarelly a špenát mám osobně moc ráda, protože kromě toho, že je krásně barevná tak především dobře chutná. Aromatická rajčata jsou zjemněná méně výraznou mozzarellou a špenát dodá další rozměr chuť. Hořčičná omáčka zase zvýrazní chuť jinak méně výrazného kuřete.

Takže se neváhejte rozmazlit a uvařte si tuhle dobrotu v barvách italské vlajky. Věřím, že si pochutnáte tak jako my.

Kuřecí prsa lehce naklepeme, ale nejlépe, když vyšší část prsou ještě podélně seřízneme, abychom dostali větší a stejně vysoký plátek. Plátky z obou stran okořeníme a na každý z nich rovnoměrně a spíš do středu umístíme dva plátky mozzarelly, dvě rajčata a trochu špenátu. Kuřecí plátky co nejlépe zabalíme, aby obsah pokud možno moc nevykukoval, a důkladně zabezpečíme provázkem nebo jehlou. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm rychle ze všech stran opečeme, aby získaly barvu. Poté je přesuneme i s výpekem do zapékací misky nebo pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20 - 30 minut podle velikosti závitků. Do pekáčků můžeme při pečení přidat kousek másla a panák vody. Když se závitky pečou, připravíme si hořčičnou omáčku. V kastrůlku si rozehřejeme máslo, zašleháme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou krátce provaříme. Poté přilijeme smetanu a důkladně rozšleháme, ab v omáčce nebyly hrudky. Nakonec přimícháme hořčici a sůl s pepřem a necháme na mírném plameni projít varem. Upečené závitky zbavíme provázku nebo jehly, rozkrojíme v půlce a servírujeme s americkými brambory z trouby a hořčičnou omáčkou.

2017-03-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI