Ingredience: | |||||
větší kuřecí prsa | 2 ks | schwarzwaldská šunka | 80 g | anglická slanina | 80 g |
sůl | špetka | červená paprika | 1 ks | okurka hadovka | 100 g |
cherry rajčátka | 150 g | chřest | 100 - 150 g | olivový olej | trochu |
balzamic glaze | dle chuti |
Máte to kolikrát, jako já? Koupím kuřecí maso a vymýšlím, jak bys se od přešlých obědů odlišila. Někdy zvolím rychlou, barevnou, chutnou variantu se zeleninou, která vás snad neomrzí nikdy. Špízky na jehle opeču na pánvi tak, abych si vychutnala jednotlivé chutě.
S každého kuřecího prsíčka si uděláme 3 plátky. Plátky osolíme a naplníme schwarzwaldskou šunkou, zavineme do závitku. Závitek si omotáme anglickou slaninkou a po třech závitkách napíchneme na jehlici. Na vroubkaté pánvi a trošce olivového oleje opečeme do zlatova z obou stran (pečeme pomalinku, aby se závitek propekl i krásně uvnitř).
Jako příloha je restovaná zeleninka. Zeleninku si opláchneme a chřest si 2 minutky povaříme. Zeleninku nakrájíme na větší kousky, rajčátka a chřest necháváme v celku. Orestujeme také na vroubkaté pánvičce s olivovým olejem asi 2 až 3 minutky. Poté podáváme a ozdobíme balzamicem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI