Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 ks | velká cibule | 1 ks | střední mrkev | 2 ks |
větší petržel | 1 ks | celer | kousek | pórek + další zelenina dle chuti | 1/2 ks |
bramborový škrob | 1 lžíce | olej | 2 lžíce | pepř | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti | *koření na čínu | cca lžičky |
Nevíte coby? Udělejte si rychlou domácí čínu. Potřebujete jen dobře rozpálenou pánev (nejlíp samozřejmě wok) a kvalitní sójovou omáčku (na mojí oblíbenou se podívejte ZDE). No a také kus kuřecího masa a nějakou zeleninu. Není jí třeba moc, já na čínu dokonce občas použiji jen zeleninu základní (mrkev, celer, petržel) a cibuli. Klidně bez masa. A tyhle čtyři suroviny (společně s kořením, sójovkou a bramborovým škrobem) mám doma vždycky a bohatě si s nimi vystačím.
Olej v pánvi rozpálíme na vysokou teplotu a osmažíme na něm pokrájenou cibuli (není třeba, aby byla úplně nadrobno). K zesklovatělé cibuli přihodíme na kostičky nebo tenké nudličky nakrájenou zeleninu a také ji osmažíme. Teprve poté přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a za občasného proházení zprudka smažíme tak dlouho, dokud se nezatáhne. Základ opepříme, okořeníme a zalijeme sójovou omáčkou (nesolíme, omáčka je slaná dost, přidáváme postupně podle chuti). Stáhneme plamen na nižší teplotu a všechno společně opékáme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne tak akorát na skus. V malém množství vody důkladně rozmícháme bramborový škrob, přilijeme ho do pánve a za stálého míchání 5 minut provaříme. Podáváme s oblíbenými nudlemi nebo s dušenou rýží.
*koření na čínu podle možností, buď směs nebo jednotlivě (paprika, chilli, pískavice, česnek, bazalka, koriandr, muškátový ořech, kurkuma, hořčice, zázvor, bobkový list...), které lze doplnit nějakým ostřejším kari (a nebo použít právě jen oblíbené kari)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI