Kuřecí zeleninová čína zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 ksvelká cibule1 ksstřední mrkev2 ks
větší petržel1 ksceler kousekpórek + další zelenina dle chuti1/2 ks
bramborový škrob1 lžíceolej2 lžícepepř dle chuti
sojová omáčka dle chuti*koření na čínucca lžičky
kuřecí prsa 2 ks, velká cibule 1 ks, střední mrkev 2 ks, větší petržel 1 ks, celer kousek, pórek + další zelenina dle chuti 1/2 ks, bramborový škrob 1 lžíce, olej 2 lžíce, pepř dle chuti, sojová omáčka dle chuti, *koření na čínu cca lžičky

Příprava

Nevíte coby? Udělejte si rychlou domácí čínu. Potřebujete jen dobře rozpálenou pánev (nejlíp samozřejmě wok) a kvalitní sójovou omáčku (na mojí oblíbenou se podívejte ZDE). No a také kus kuřecího masa a nějakou zeleninu. Není jí třeba moc, já na čínu dokonce občas použiji jen zeleninu základní (mrkev, celer, petržel) a cibuli. Klidně bez masa. A tyhle čtyři suroviny (společně s kořením, sójovkou a bramborovým škrobem) mám doma vždycky a bohatě si s nimi vystačím.

Olej v pánvi rozpálíme na vysokou teplotu a osmažíme na něm pokrájenou cibuli (není třeba, aby byla úplně nadrobno). K zesklovatělé cibuli přihodíme na kostičky nebo tenké nudličky nakrájenou zeleninu a také ji osmažíme. Teprve poté přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a za občasného proházení zprudka smažíme tak dlouho, dokud se nezatáhne. Základ opepříme, okořeníme a zalijeme sójovou omáčkou (nesolíme, omáčka je slaná dost, přidáváme postupně podle chuti). Stáhneme plamen na nižší teplotu a všechno společně opékáme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne tak akorát na skus. V malém množství vody důkladně rozmícháme bramborový škrob, přilijeme ho do pánve a za stálého míchání 5 minut provaříme. Podáváme s oblíbenými nudlemi nebo s dušenou rýží.

2018-01-23 Hlavní chody

Poznámka

*koření na čínu podle možností, buď směs nebo jednotlivě (paprika, chilli, pískavice, česnek, bazalka, koriandr, muškátový ořech, kurkuma, hořčice, zázvor, bobkový list...), které lze doplnit nějakým ostřejším kari (a nebo použít právě jen oblíbené kari)

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI