Kuskus s fazolovými lusky a rajčaty pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
kuskus (zdravěji celozrnný)140 gkuřecí prsa2 ksmražené fazolové lusky170 g
větší rajčata3 ksčesnek3 stroužkyvývar nebo vodacca 150 ml
olej dle potřebygrilovací (nebo jiné) koření dle chutisůl dle chuti
kuskus (zdravěji celozrnný) 140 g, kuřecí prsa 2 ks, mražené fazolové lusky 170 g, větší rajčata 3 ks, česnek 3 stroužky, vývar nebo voda cca 150 ml, olej dle potřeby, grilovací (nebo jiné) koření dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Přichází nový recept z kategorie "nevypadám nic moc, ale jsem fakt dobrej a hlavně rychlej".

Kuřecí maso nakrájejte na menší kostičky, osolte a okořeňte. Mražené lusky dejte do hlubší misky a přidejte i rajčata, kterým na špičce nakrojíte křížek. Vše přelijte vroucí vodou a nechte pár minut sát, poté slijte. Fazolky tím rozmrazíte a rajčata spaříte tak, aby se dala dobře oloupat. V pánvi rozehřejte malé množství oleje a maso, stejně jako fazolky, v něm začněte opékat. V půlce restování pak přidejte i najemno nakrájený česnek a společně dodělejte dozlatova. Poté přidejte oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a podlijte vodou nebo vývarem. Stáhněte plamen na minimum a nechte ca 10 minut probublávat. V případě potřeby ještě dochuťte solí a kořením (doporučuji udělat směs na první pocit chuťově trošku intenzivnější, protože smícháním s kuskusem se síla chuti trošku stáhne) a smíchejte s uvařeným kuskusem. Pokud nepatří kuskus mezi vaše oblíbené přílohy, můžete samozřejmě podávat směs s nějakou jinou - hodí se například rýže. Dospělí si můžou jídlo okořenit ještě pálivou papričkou.

Dětská specifika:

  • Kuskus je vhodný o zavedení lepku (cca 8 měsíců).
  • Pro fazolky nemám přímou oporu ve svých tabulkách, nicméně mi připadají trošku komplikovanější na trávení, takže raději řadím do kategorie od 1 roku. Pokud nemáte dítě s citlivým bříškem, myslím, že je můžete vyzkoušet v menším množství i dříve. Totéž v podstatě platí i o rajčatech.
  • U česneku taktéž pozor na horší stravitelnost a výraznou chuť - obecně je doporučován od 1 roku. 
  • Pokud se rozhodnete vařit pro dítě mladší jednoho roku, samozřejmě nesolte a nekořeňte.
2017-10-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI