Ingredience: | |||||
kuskus (zdravěji celozrnný) | 140 g | kuřecí prsa | 2 ks | mražené fazolové lusky | 170 g |
větší rajčata | 3 ks | česnek | 3 stroužky | vývar nebo voda | cca 150 ml |
olej | dle potřeby | grilovací (nebo jiné) koření | dle chuti | sůl | dle chuti |
Přichází nový recept z kategorie "nevypadám nic moc, ale jsem fakt dobrej a hlavně rychlej".
Kuřecí maso nakrájejte na menší kostičky, osolte a okořeňte. Mražené lusky dejte do hlubší misky a přidejte i rajčata, kterým na špičce nakrojíte křížek. Vše přelijte vroucí vodou a nechte pár minut sát, poté slijte. Fazolky tím rozmrazíte a rajčata spaříte tak, aby se dala dobře oloupat. V pánvi rozehřejte malé množství oleje a maso, stejně jako fazolky, v něm začněte opékat. V půlce restování pak přidejte i najemno nakrájený česnek a společně dodělejte dozlatova. Poté přidejte oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a podlijte vodou nebo vývarem. Stáhněte plamen na minimum a nechte ca 10 minut probublávat. V případě potřeby ještě dochuťte solí a kořením (doporučuji udělat směs na první pocit chuťově trošku intenzivnější, protože smícháním s kuskusem se síla chuti trošku stáhne) a smíchejte s uvařeným kuskusem. Pokud nepatří kuskus mezi vaše oblíbené přílohy, můžete samozřejmě podávat směs s nějakou jinou - hodí se například rýže. Dospělí si můžou jídlo okořenit ještě pálivou papričkou.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI