Ingredience: | |||||
fenykl | 1 ks | jarní cibulka | 1 ks | mrkev | 1 ks |
chřest s odkrojenými konci | 2 špalíčky | losos | 2 menší plátky | mandarinka | 1 ks |
máta | hrst | olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | kuskus | cca 2 hrsti |
Na internetu jsem hledala různé varianty s kuskusem a narazila jsem na recept s mandarinkou a rybou. Vše potřebné mám, tak proč to nezkusit a opravdu to stojí za to. Kombinace mandarinek, máty a fenyklu je absolutní lahoda.
Jako první si nechám nabobtnat kuskus. Tak 2 hrsti kuskusu nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou, kapkou oleje a špetkou soli. Misku zatáhnu folií a nechám nabobtnat. Mezitím si nakrájím fenykl, 1/2 fenyklu si nakrájím na tenčí plátky, zbytek na kostičky. Rozehřeji si větší pánev a na olivovém oleji si opeču plátky fenyklu. Až začne zlátnout, dám bokem a do pánve dám jarní cibulku, kostičky fenyklu a nakrájený chřest. Opékám tak 5 minut a pak podleji vodou. Přiklopím pokličkou a dusím tak 5 minut, až je zelenina měkká. Přidám na kostky nakrájeného lososa, nastrouhanou mrkev a vařím dalších 5 minut. Pak přidám kuskus a nasekanou mátu, promíchám a hotovo. Mezitím si naložím oloupané plátky mandarinky bez slupky. Měsíčky pokapu olivovým olejem, špetka soli, podle chuti pepř, trošku nasekané máty a trošku fenyklových zelených vlásků. Promíchám a hotovo. Do velkého talíře nasypu směs kuskusu, nahoru pokládám plátky opečeného fenyklu, mandarinkový kompot a je to. Takhle kombinace opravdu funguje.
Z uvedených surovin připravíte 2 porce pro dospělého a dítě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI