Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | bílá ředkev | 1 ks | banánová šalotka | 1 ks |
bílá cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek | čerstvá bazalka | 4 listy |
polníček | hrst | mandlové mléko Provamel | 250 ml | kuskus | 60 g |
Tato omáčka vznikla úplně náhodou, připravovala jsem přeliv na zapékanou zeleninu, a když jsem jej ochutnala, tak moje chuťové pohárky zaplesaly.
Na Českém Ghíčku si orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, prohřejeme a ke konci přidáme hrst polníčku, který jsem již nevařila, rozmixujeme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence.
Podáváme s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI