Ingredience: | |||||
kuskus | 1 sáček | velká cuketa | 1 ks | velká rajčata | 2 ks |
lilek | 1 ks | jarní cibulka | 1 ks | česnek | 2-3 stroužky |
schearzwaldská šunka | 1 balení | mozarrella | 1-2 ks | bazalkové pesto | 1 lžíce |
čerstvá bazalka | 1 hrstka | čerstvá petrželka | 1 hrstka | vývar dle množství kuskusu | 1 l |
vejce | 1-2 ks | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
Zpravidla stačí zalít kuskus vroucí vodou, přiklopit a nechat nabobtnat. Aby byl kyprý, promíchejte ho nakonec vidličkou. Celozrnný kuskus zalijte vroucí vodou, 1 minutu vařte a nechte odstát pod pokličkou. Nebo jej připravujte stejně jako běžný kuskus, ale nechte odstát déle, asi 15 minut. pro lepší chuť vyměníme horkou vodu za vývar. ten dá kuskusu lepší chuť.
Cukety a rajčata nakrájíme na cca 1cm plátky, trochu osolíme a z obou stran opečeme na pánvi.
Vyjmeme a cukety potřeme utřeným česnekem.
V pánvi orestujeme jarní cibulky, přidáme k nim na kostičky nakrájený lilek, šunky a posekaný česnek.
Osolíme a nakonec vmícháme červené pesto.
Vsypeme kuskus, zalijeme vroucím vývarem, promícháme, odstavíme a přiklopíme.
Po vsáknutí tekutiny odkryjeme, vmícháme posekanou bazalku a petrželku a necháme zchladnout.
Dosolíme, dochutíme. Do zchladlé směsi vmícháme vejce.
Dno pekáčku zakryjeme polovinou plátků cukety, na ně rajčata, mozzarellu, kuskusovou směs, upěchujeme a opět rajčata, cukety a navrch mozzarellu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapékáme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI