Kuskusové rizoto s kuřecím masem a zeleninou zpět

Ingredience:
kuskus dle potřebypokrájené pečené kuřecí maso2 hrstibaby karotka2 hrsti
kukuřice4 lžícehrášek4 lžícemáslo dle potřeby
vývar dle potřebyworcester dle chutisůl dle chuti
pepř dle chuti
kuskus dle potřeby, pokrájené pečené kuřecí maso 2 hrsti, baby karotka 2 hrsti, kukuřice 4 lžíce, hrášek 4 lžíce, máslo dle potřeby, vývar dle potřeby, worcester dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Večeře za 20 minut? ANO! Včera byl krásný slunečný den, takže na vaření moc času nebylo, protože jsme byli celý den na zahrádce. Připravila jsem proto kuskusové rizoto, do kterého jsem použila brané maso z pečeného kuřete, ale pokud není k dispozici, tak se může nahradit orestovanými kuřecími prsíčky.

Pokud vám někdy od oběda zbude upečené kuřecí stehno, můžete maso obrat, pokrájet ho a použít jako základ do rizota. Ale tentokrát do kuskusového, které je opravdu za chvilku připravené.

Kuskus vysypeme do misky, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a necháme stát asi 10 minut pod pokličkou. Množství vody  kuskusu záleží na druhu použitého kuskusu, já jsem na 250 g kuskusu potřebovala 450 ml vody.

V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, nebo vývarem a necháme podusit do měkka. Do zeleninové směsi přidáme pokrájené kuřecí maso včetně výpeku a připravený kuskus. Ke konci dochutíme worcesterem.

2017-05-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI