Kuskusový salát s cizrnou a bazalkovým pestem zpět

Ingredience:
kuskus320 gbazalkové pesto1 vrchovatá lžícesušená rajčata, naložená v oleji6 - 8 ks
cizrn250 grukol hrsthoblinky parmazánu dle potřeby
Bazalkové pesto:
bazalkové listy50 gpiniové oříšky1 velká lžícečesnek1 stroužek
olivový olej100 mlstrouhaný parmazán50 gsůl dle chuti
kuskus 320 g, bazalkové pesto 1 vrchovatá lžíce, sušená rajčata, naložená v oleji 6 - 8 ks, cizrn 250 g, rukol hrst, hoblinky parmazánu dle potřeby, bazalkové listy 50 g, piniové oříšky 1 velká lžíce, česnek 1 stroužek, olivový olej 100 ml, strouhaný parmazán 50 g, sůl dle chuti

Příprava

Miluju kuskus! Asi to bude tim, odkud pochází půlka mojí rodiny. V Tunisu je kuskus národním jídlem a já vám teď předvedu, že se nemusí konzumovat jen s červenou pálivou omáčkou!
Udělejte si můj kuskusovej salát s cizrnou, sušenýma rajčatama a bazalkovým pestem, třeba jako prima lehkou večeři pro Vás a vaše přátele.

"Zálivkou" na kuskusovej salát, je známý bazalkový pesto.
Tahle vynikající kombinace bylinky, olivovýho oleje a oříšků se hodí výborně i na těstoviny nebo do zeleninových salátů, a je víc než snadná na přípravu.

Bazalkový pesto:

Do hmoždíře vložíme natrhaný bazalkový listy, piniový oříšky opražené na pánvi, česnek i sůl a vše rozmačkáme. Pak přidáme parmezán, olivovej olej a celý to umícháme do hladký konzistence.
Můžete použít i tyčovej mixér, ale jak řiká Zdeněk Pohlreich…Jen v případě, že se za to budete stydět! Mixováním se totiž mohou suroviny znehodnotit a ruční práce je zkrátka ruční práce.

Kuskus uvaříme nejlíp v páře, (je pak nadejchanej, sypkej a nelepí se), nebo dle návodu na krabici. Přesypeme ho do mísy, přidáme bazalkový pesto a pořádně ho s uvařeným kuskusem promícháme. Sušený rajčata nakrájíme na menší kousky a společně s okapanou cizrnou smícháme s kuskusem. Na závěr ještě hrst rukoly, dle chuti dosolíme mořskou solí a servírujeme do misek. Takhle připravenej salát můžeme doplnit o tenounký plátky červený cibule a hoblinky parmazánu.

2016-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI