Ingredience: | |||||
špenát (granulovaný) | 800 g | kuskus | 100 g | cibule | 1 ks |
sádlo | 1 lžíce | tahini pasta | 1 lžíce | sezamová semínka | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
Původně jsem tento recept zveřejňovat nechtěla, protože je to opravdu ve stylu jak pejsek s kočičkou vařili dort + hromada zoufalství k tomu. Pak jsem si ale řekla, že určitě existuje někdo, kdo je ve stejné situaci a za takový recept by mohl být rád.
Kvůli nejmladšímu plůděti, kterému bude brzy 5 měsíců, jsem se pokoušela držet bezmléčnou a protikvasinkovou dietu, ale pořád to bylo takové to zkoušení. Nedávno se ekzém hodně zhoršil a já se rozhodla, že do toho půjdu tvrdě a postavím se výzvě čelem. Je to opravu velký nápor na psychiku, ale která máma by se pro sví dítě neobtěžovala, že?
Jako první si vsypeme kuskus do misky a zalijeme ho vroucí vodou z rychlovarné konvice. Přiklopíme a necháme nabobtnat.
Na sádle si zpěníme na jemno nasekanou cibulku, vsypeme špenát a povaříme. Pak sporák vypneme a přidáme lžíci tahini pasty a řádně zamícháme. Nakonec vmícháme sezamová semínka, ochutíme solí a můžeme podávat.
Recept byl tvořen podle oka, ale pokusila jsem se nastínit gramáže.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI