Rozkvas: | |||||
žitná mouka | 150 g | voda | 150 g | ||
Finální těsto: | |||||
špaldová mouka T 630 | 300 g | voda | 140 g | olivový olej | 2 lžíce |
himalájská sůl | 10 g | ||||
Náplň: | |||||
loupaná krájená rajčata | 1 plechovka | cibule | 1/2 ks | česnek | 2 stroužky |
koření na pizzu | 1 lžička | sůl | dle chuti | cukr | dle chuti |
žampiony | 100 g | šunka od kosti | 200 g | tvrdý sýr | 200 g |
černé olivy | 100 g |
A je tu zase víkend a já mám čas být v kuchyni o trochu déle, navíc si moji kluci už v týdnu přáli pizzu. Původním receptem jsem se inspirovala u skvělé pekařské kolegyně z naší místní skupiny na FB vzniklé po absolvování kurzu kváskového pečení, který tato kolegyňka zorganizovala a já ji tímto děkuji za odstartování mé kváskomanie.
Nejdříve si připravíme nejlépe večer rozkvas smícháním kvásku s moukou a vodou v husté těsto. Necháme prokvasit při pokojové teplotě cca 12 hodin. Ráno si osmahneme na oleji cibulku s česnekem nasekaným najemno, zalijeme rajčaty a cca 15 minut povaříme. Dochutíme solí, cukrem a kořením, necháme vychladnout. Žampiony si nasekáme a osmahneme.
Rozkvas smícháme s moukou, vodou, olejem a solí. Necháme cca jednu až dvě hodiny kynout. Poté prohněteme na podložce, případně podsypáváme ještě moukou, v hladké pružné těsto. To rozdělíme na dva bochníčky, které necháme další cca 2 hodiny kynout přikryté igelitem. Poté každý bochníček rozválíme na pečícím papíře na placku a zapneme troubu na 250 stupňů. Zhruba po dvaceti minutách troubu zapaříme a každou placku pečeme zhruba 15 minut dozlatova. Obě placky naplníme libovolnou náplní. Já potřela předem uvařenou rajčatovou omáčkou, posypala šunkou, žampiony, sýrem a olivami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI