Ingredience: | |||||
růžičky květáku | 5 ks | tapiokový škrob | 2 pol. lžíce | olej neutrální chuti | 5 polévkových lžic |
stroužek česneku | 2 ks | pomerančová šťáva | 2 pol. lžíce | kokosový cukr | 2 čajové lžičky |
sojová omáčka | 5 pol. lžic | rýžový ocet | 1 pol. lžíce | pomeranče bez kůry | 1/2 |
Máte rádi neobvyklé kombinace? Tak to si na tomhle květáku rozhodně pochutnáte.
Květák, česnek a pomeranč s cukrem se k sobě kupodivu skvěle hodí a v puse vytvoří úplnou harmonii.
Kdo nezkusil, nepochopí!
A pokud zrovna nemáte po ruce květák, můžete stejně postupovat i s tofu nebo sójovým masem. Výsledek bude taky skvělý, s květákem je to ale opravdu bezkonkurenčně nejlepší.
Růžičky květáku uvaříte v lehce osolené vodě. Měkký květák vylovíte z vody a necháte vystydnout.
Mezitím si připravíte sosík. Smícháte prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, cukr, sójovku a ocet. Vše důkladně zamícháte, aby se cukr ve směsi rozpustil.
Vychladlý květák obalíte ve škrobu a na rozpáleném oleji ze všech stran opečete do zlata. Pak ke květáku přidáte na kousky nakrájený pomeranč a krátce opečete. Nakonec vše zalijete sosíkem ze sójovky a mícháte, dokud květák není sosíkem obalen a kolem už není téměř žádná tekutina.
Hotový květák zasypete sezamovými semínky a můžete podávat. Skvěle se hodí k rýži nebo nudlím.
Tip: Tohle jídlo je opravdu výborné. Nejlepší je ale čerstvé a teplé. Proto doporučuju, uvařit jen to, co hned sníte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI