Květáková rýže a sicilská caponata zpět

obrovský lilek1 ks
Ingredience:
menší červená cibule1 ksčesnek2 stroužkymenší zralá rajčata6 ks
zelené olivy bez pecek hrstkapary ve slaném nálevu hrstikahladkolistá petržel dle chuti
sušené oregano1 lžičkavinný ocet2 - 3 lžíceolivový olej trochu
sůl špetkapepř špetkakvěták1 ks
masový vývar dle potřeby
obrovský lilek 1 ks, menší červená cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, menší zralá rajčata 6 ks, zelené olivy bez pecek hrst, kapary ve slaném nálevu hrstika, hladkolistá petržel dle chuti, sušené oregano 1 lžička, vinný ocet 2 - 3 lžíce, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, květák 1 ks, masový vývar dle potřeby

Příprava

Ciao amici! Dnes trocha italské kuchyně podle Jamieho Olivera. Recept na jeho sicilskou caponatu je naprosto dokonalý. Voní a chutná báječně..a aby taky ne, Jamie je profík každým coulem, ten by naučil vařit snad i koně. 

Jeho recepty obletěly svět tak rychle, jako jeho třicetiminutové menu. Zakotvily i v mé kuchyni. 
Pokud máte rádi lilek a létem provoněná rajčata, olivy a kapary...směle do toho, protože tohle jídlo zaručuje chuťový zážitek na 100%.

Ve větší pánvi a na olivovém oleji osmažíme lilek pokrájený na kostky a posypaný oregánem, ze všech stran. Když začíná hezky zlátnout, přidáme drobně pokrájenou cibuli, nať hladkolisté petržele a na plátky nasekaný česnek. Opět chvilenku restujeme. Podle potřeby přidáme trochu olivového oleje. Dále vmícháme okapané olivy, kapary a celou směs zastříkneme vinným octem. Necháme odpařit ocet a vmícháme na kousky pokrájená rajčata. Dochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka. Nakonec posypeme nasekanými lístky petržele.

Květák rozebereme na růžičky a ve foodprocesoru rozmixujeme na drobno. Rozpálíme olivový olej a květákovou drť na něm pár minutek restujeme. Podlijeme vývarem, tak 3 - 4 lžíce budou stačit, osolíme a dusíme do měkka.

Květákovou rýži servírujeme s caponatou. Na talíři můžeme zakápnout olivovým olejem nebo vinným octem, dle chutí každého. Buon appetito!! A když už jsme u té Itálie, jdu si pustit další díly Chobotnice..

2014-08-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI