Ingredience: | |||||
květák | 300 g | kokosové mléko z plechovky | 4 lžíce | voda | 1 hrnek |
mražený hrášek | 1 hrnek | malá cuketa | 1/2 ks | kurkuma | 3 lžičky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | sušený nebo čerstvý koriandr | dle chuti |
kajenský pepř | dle chuti | brokolice, špenát | dle chuti |
Zbytky zeleniny v mé lednici končí většinou na tento způsob. Kombinace květáku, cukety, hrášku a kokosového mléka je (pro někoho možná překvapivě) tak super, že ji sdílím. Tahle verze je navíc fresh - ideální na léto a hrášek vám dodá potřebné bílkoviny.
Na velké pánvi na (kokosovém) oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme růžičky květáku a pár minut restujeme. Zalijeme vodou, necháme povařit 5-10 minut a přidáme hrášek a cuketu (případně i jinou zeleninu). Po pár minutách přidáme kokosové mléko a vaříme, dokud není zelenina měkká. Průběžně můžeme dosolit a dochutit kořením.
Kari podáváme s rýží a ideálně i čerstvým koriandrem a citronem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI