Květákové kari s kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
menší květák1 kscibule1 ksčesnek3 stroužky
mrkev nakrájená na kostičky3 ksthajská zelená kari pasta1 lžičkacizrna1 plechovka
kokosové mléko dle potřebylistový špenát1 - 2 hrstizelený hrášek dle chuti
římský kmín1 lžičkaolivový olej1 lžícesůl dle chuti
menší květák 1 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, mrkev nakrájená na kostičky 3 ks, thajská zelená kari pasta 1 lžička, cizrna 1 plechovka, kokosové mléko dle potřeby, listový špenát 1 - 2 hrsti, zelený hrášek dle chuti, římský kmín 1 lžička, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Dnes mám pro vás recept na nejdokonalejší květákové kari na světě. Jakmile si ho jednou zkusíte připravit, nebudete chtít už nikdy jiné. Základem dobrého kari je specifické koření a čerstvé suroviny. Toto jídlo se dá připravit na tisíc způsobů, ale kombinace květáku, cizrny, špenátu a kokosového mléka patří mezi mé nejoblíbenější.

Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit. Do pánve přidáme květák rozebraný na růžičky, mrkev, kokosové mléko, cizrnu, římský kmín a vše zalijeme cca 1 hrnkem vody. Pánev přikryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud nebude zelenina měkká. Ke konci vaření přidáme listový špenát, hrášek a vše necháme ještě chvilku provařit. Pokud se vám omáčka bude zdát moc hustá, můžete přidat ještě trošku vody. Kari ochutíme podle potřeby solí a před podáváním ho můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme s rýží nebo s libanonským chlebem.

2018-03-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI