Ingredience: | |||||
střední květák | 1 ks | jarní cibulka | 2 ks | vejce | 1 ks |
petrželka | 2 hrsti | pohanka lámanka (neuvařená, pomixovaná najemno) | 3 lžíce | mozzarella | 1 balení |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | drcená rajčata | 1 plechovka |
Ghí | dle potřeby | malá cibule | 1 ks | vývar | cca 2 - 3 lžíce |
třtinový cukr na doslazení rajčat | 1 lžíce |
Dnes jsme měli doma bezmasý den a ten bývá ve znamení různých placiček. Další do vyzkoušené řady se nám zařadily placičky z květáku, pohanky, mozzarelly a petrželky. Jsou nejen dobré, ale i jednoduché, což při vaření vítám. Doplnila jsem je o u nás hojně používanou rajčatovou salsu či rychlou rajčatovou omáčku, pokud ji podáváte teplou a skvělý oběd byl na světe.
Nejprve si uvaříme květák. Já jsem vařila v páře cca 20 minut. Poté květák necháme zchladnout a přemístíme ho do velké mísy. Tam jej šťouchadlem na brambory lehce pomačkáme (ne moc, abychom neměli kaši). Poté si tyčovým mixérem rozmixujeme najemno neuvařenou pohanku a přidáme ji ke květáku. Dále přidáme najemno nasekanou jarní cibulku, petrželku, vejce a najemno nastrouhanou mozzarellu. Směs osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ze směsi tvoříme malé placičky, které pak pokládáme na plech vyložený pečícím papírem (nebo folií) a pečeme cca 35 minut.
Mezitím si připravíme salsu. V kastrolku si na Ghí osmahneme najemno nakrájenou cibulku, poté přidáme drcená rajčata a přidáme vývar a provaříme. Pokud je třeba trochu přisladit, přidáme třtinový cukr. Nakonec osolíme, opepříme. Pokud jsou kusy rajčat větší, tak vše na závěr pomixujeme tyčovým mixérem. Podáváme buď teplé jako omáčku nebo studené jako salsu.
Z uvedených surovin připravíte 20 mini placiček. Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI