Ingredience: | |||||
menší květák | 1 ks | ||||
Těstíčko: | |||||
vejce | 2 ks | muškátový květ (kari koření) | špetka | pepř | dle chuti |
mléko | cca 1/2 hrnku | petrželka | dle chuti | sůl | dle chuti |
strouhaný čedar | 150 g | pokrájené chorizo | 100 g | hladká mouka | 2,5 lžíce |
Květákové placičky, rychlé a jednoduché jídlo, které si můžete dát s třeba jako já se zeleninovým salátem, s bramborami, nebo jen tak samotné.
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme doměkka v osolené vodě. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory květák rozmačkáme. Z čedaru, vajec, mléka, hladké mouky, koření a petrželky si uděláme těstíčko. Podle konzistence přidáme mouku, když je těstíčko řídké, nebo mléko, když je těstíčko husté. Z květáku tvarujeme placičky, které v těstíčku obalíme. Poklademe na plech s pečícím papírem, pokapaný olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI