Ingredience: | |||||
květák | 800 g | slanina | 200 g | lahůdková cibule | 1 svazek |
máslo | 1 tenký plátek | nasekaný libeček, nebo petrželka | 1 lžíce | drcený kmín | 1/4 lžičky |
vejce | 4 - 5 ks | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
Zeleninová rychlovka, která nikdy nezklame.
Květákový mozeček je notoricky známý. Když ho připravíme na slanině, nebo šunce s přidáním lahůdkové cibulky, tak tím nic nepokazíme.
Do širšího hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu.
Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák nasekáme na drobnější kousky.
Lahůdkovou cibuli očistíme. Bílou část nakrájíme nadrobno, zelenou na hrubší kousky.
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve s rozehřátým máslem osmažit do zrůžovění. Přidáme drobně pokrájenou cibulku, část zelené cibulkové nati, drcený kmín a chvíli restujeme.
Poté přidáme květák, prohřejeme, přidáme rozklepnutá vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání necháme vejce srazit.
Na závěr přidáme zbytek nakrájené zelené cibulkové nati, libečku, podle potřeby dochutíme, promícháme a podáváme.
Na přílohu se hodí pečivo, nebo brambory.
Pokud jsou lístky květáku čerstvé a svěží, tak je nakrájíme a orestujeme společně s cibulí. Můžeme je také použít do zeleninové polévky.
Stejným způsobem můžeme připravit i mozeček z brokolice.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI