Květákový mozeček na slanině a lahůdkové cibulce zpět

Ingredience:
květák800 gslanina200 glahůdková cibule1 svazek
máslo1 tenký pláteknasekaný libeček, nebo petrželka1 lžícedrcený kmín1/4 lžičky
vejce4 - 5 kssůl dle chutimletý pepř dle chuti
květák 800 g, slanina 200 g, lahůdková cibule 1 svazek, máslo 1 tenký plátek, nasekaný libeček, nebo petrželka 1 lžíce, drcený kmín 1/4 lžičky, vejce 4 - 5 ks, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Zeleninová rychlovka, která nikdy nezklame.
Květákový mozeček je notoricky známý. Když ho připravíme na slanině, nebo šunce s přidáním lahůdkové cibulky, tak tím nic nepokazíme.

Do širšího hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu.
Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák nasekáme na drobnější kousky.
Lahůdkovou cibuli očistíme. Bílou část nakrájíme nadrobno, zelenou na hrubší kousky. 
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve s rozehřátým máslem osmažit do zrůžovění. Přidáme drobně pokrájenou cibulku, část zelené cibulkové nati, drcený kmín a chvíli restujeme.
Poté přidáme květák, prohřejeme, přidáme rozklepnutá vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání necháme vejce srazit.
Na závěr přidáme zbytek nakrájené zelené cibulkové nati, libečku, podle potřeby dochutíme, promícháme a podáváme.
Na přílohu se hodí pečivo, nebo brambory.

Pokud jsou lístky květáku čerstvé a svěží, tak je nakrájíme a orestujeme společně s cibulí. Můžeme je také použít do zeleninové polévky.
Stejným způsobem můžeme připravit i mozeček z brokolice.

2016-07-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI