Kynuté knedlíčky s ovesnými vločkami, plněné borůvkami s jáhlovo kešu-kokos tvarohem s rozinkami a mandlovým mlékem zpět

Ingredience:
špaldová polohrubá mouka400 ghladká špaldová celozrnná mouka100 gmandlové mléko250 ml
vejce1 ksdroždí1/2 kostkyovesné vločky3 hrsti
mořská sůl dle chutiborůvky dle potřebyšpaldová polohrubá mouka na pomoučnění
špaldová polohrubá mouka 400 g, hladká špaldová celozrnná mouka 100 g, mandlové mléko 250 ml, vejce 1 ks, droždí 1/2 kostky, ovesné vločky 3 hrsti, mořská sůl dle chuti, borůvky dle potřeby, špaldová polohrubá mouka na pomoučnění

Příprava

Už si vážně nevzpomenu, kdy jsme je měli naposledy, ale když jsem měla připravený ten úžasný jáhlový kešu-kokos tvaroh s rozinkami, tak jestli byla chuť jej někde vyzkoušet, tak právě na ovocných knedlíčkách. Nerada zařazuji sladká jídla jako hlavní chod, ale tohle je prostě bomba. Obávám se, že jsem si na sebe upletla bič. Reakce u stolu netřeba komentovat, tatínek i náš malý mlsounek se olizovali až za ušima.

Ovesné vločky si namočíme do mandlového mléka na 30 minut. Rozpustíme si droždí ve vlažném mandlovém mléce. 
Odvážíme a prosejeme mouku, přidáme vajíčko, promícháme a přidáme namočené vločky, v mléce rozpuštěné droždí, osolíme, prohněteme. V případě potřeby přidáme polohrubou špaldovou mouku tak, aby se těsto nelepilo. Necháme kynout asi tak 30 minut.
Nakynuté těsto si dáme na podložku a prohněteme. Připravíme si jednotlivé porce těsta podle toho, jak chceme mít knedlíčky velké. Jednotlivé porce rozválíme, na střed umístíme borůvky, vytáhneme cípy těsta proti sobě, zmáčknutím spojíme a v dlaních jemně pomačkáme, stejně tak postupujeme i u ostatních knedlíčků. Připravené knedlíky dáme do vařící osolené vody, zamícháme a vaříme přibližně 20 minut.

Po uvaření ozdobíme jáhlovým kešu-kokos tvarohem a čerstvými borůvkami.

2016-06-15 Hlavní chody

Poznámka

Pokud nemáte čas, chuť či si nevěříte s plněním knedlíčků, klidně udělejte malé mini knedlíčky, které jen uvařte ve vodě. Pak už jen ozdobte jáhlovým kešu-kokos tvarohem s rozinkami, přidejte čerstvé ovoce nebo připravený ovocný rozvar. Malým dětem se konzumují mnohem lépe a zachová se tak mnohem více vitamínů v čerstvém ovoci.

Autor:

Počet porcí
11
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI