kýta z divočáka | 1 - 1,2 kg | kořenová zelenina | 20 dkg | velká cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti | sádlo | dle potřeby | pepř | 5 kuliček |
nové koření | 4 kuličky | bobkový list | 2 ks | vývar | na podlévání |
jíška | dle potřeby | brusinkový kompot | 15 dkg | pomeranč | 1 ks |
hořčice | 1 lžička | strouhaný muškátový oříšek | špetka | strouhaný křen | dle chuti |
červené víno | 1 dl | třtinový cukr | 2 lžíce |
Provoněná zvěřina na víně....
Zvěřinu odblaníme a osolíme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přidáme koření. Když je zelenina orestovaná, posypeme lehce třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme vývarem. Na pánvičce orestujeme maso. Přendáme k zelenině. Dusíme v pekáči za občasného podlévání vývarem do měkka (cca1 - 1,5 hod). Maso vyndáme do tepla a nakrájíme na porce. Vyndáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Do šťávy přidáme brusinkový kompot, nakrájené kousky oloupaného pomeranče, hořčici, muškátový oříšek, kousek nastrouhaného křenu, dosolíme, přidáme červené víno, zahustíme jíškou, krátce povaříme a na závěr rozmixujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI