Ingredience: | |||||
bramborová kaše | cca 830 g | polenta | 10 lžic | vypeckované švestky | 9 - 10 ks |
mák | na posypání | máslo | dle potřeby | cukr | na posypání |
Dnes jsem si položila tak trochu Nerudovskou otázku, a to co s ní? Měla jsem namysli bramborovou kaši, která mi tu zbyla od včerejšího oběda. Nikdo ji nechtěl a tak jsem si řekla, že ji přeci jen zužitkuji. Když mě napadla tato bramborová varianta a měla jsem tu pár švestek, tak mák byla pak jasná kombinace.
V míse si smícháme bramborovou kaši a polentu. Vznikne tužší těsto, které pomocí stěrky rozetřeme na plech (či do nižší zapékací mísy), vyložený pečící folií (plech o rozměrech (37×25 cm). Těsto by mělo být o výšce cca 5 mm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. Až okraje začnou mírně hnědnout.
Necháme trochu vychladnout a pak buď nožem nakrájíme čtverce či jiné námi požadované tvary, nebo pomocí vykrajovátka, vykrojíme zvolený tvar. Já jsem se rozhodla pro kytičky. Kytičky pak posypeme mákem, poprášíme cukrem (medem) a pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme k nim pokrájené švestky a můžeme podávat.
Jinak těsto je možné využít i jako variantu slané přílohy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI