Ingredience: | |||||
rýže Arborio | 3/4 hrnku | mango | 1 ks | limeta na šťávu | 1/2 ks |
šalotka | 1 ks | česnek | 2 stroužky | zázvor (5 cm) | 1 kousek |
mletý kmín | 1/2 lžičky | nové koření rozdrcené | 5 kuliček | oregáno | 5 větviček |
zeleninový vývar | 1 hrnek | třtinový cukr | 3 lžičky | olivový olej | trochu |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga. Kdo nezkusí, neuvěří té rafinované chuti.
Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH (pomalý hrnce) dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Přidáme šalotku, česnek a zázvor. Lehce orestujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - znovu promícháváme, osolíme, opepříme, přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.
Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. A znovu mícháme, přiklopíme a necháme dojít.
Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do risotta asi 5 minut před koncem - jen aby se prohřálo. Poté můžeme servírovat.
Doboru chuť!
Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec ve kterém je možní příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi a pak přendejte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI