Ingredience: | |||||
kuřecí paličky | 4 ks | křídla | 6 ks | hrubá mořská sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | citron nebo limetka - šťáva | 1 ks | uzený česnek | 1 menší palice |
rozmarýn | 2 snítky | olivový olej | dle potřeby | vývar nebo voda | na podlévání |
máslo | na zjemnění | ||||
Příloha: | |||||
brambory nebo bramborová kaše | dle chuti |
Kuře, stehýnka, paličky, křídla, prostě cokoliv z drůbeže, připravované na citronu, rozmarýnu a česneku je lahodné a má výbornou chuť. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.
Kuřecí paličky a křídla dobře ze všech stran potřeme hrubou mořskou solí, čerstvě mletým pepřem a dáme v misce do chladu cca na 2 hodiny.
Předehřejeme si troubu. Limetku (nebo bio citron) dobře omyjeme a uděláme do ovoce nožíkem cca 8 - 10 dírek, kam vložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Okolo kuřecího masa poklademe stroužky uzeného česneku.
Kuřecí paličky a křídla vyjmeme z lednice, zakapeme olivovým olejem a vložíme do pekáčku s limetkou nebo citronem (i se snítkami rozmarýnu). Podlijeme vodou nebo vývarem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů dozlatova. Při pečení maso podléváme výpekem. Nakonec zjemníme plátkem másla. Na závěr pečení odstraníme z pekáčku limetku, rozmarýn i česnek.
Podáváme s bramborem nebo se sýrovou bramborovou kaší (kaše a strouhaná mozzarella).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI