Ingredience: | |||||
brambory | 500 g | kysané zelí | 200 g | červená cibule | 1 ks |
řepkový olej | 1 lžíce | sůl | dle chuti | mletý či celý kmín | špetka |
čerstvé bylinky - majoránka, pažitka, petrželka | dle chuti |
Jsou recepty, které se předávají z generace na generaci. A takovým receptem je lepenice. Ve stručnosti je to spojení šťouchaných brambor s kysaným zelím. Aneb velmi levné jídlo, které zasytí.
Osobně jej můžu jíst jen tak, ale také se dá jíst jako příloha nebo jen tak k nějaké dobré omáčce. Já sama si dokážu představit dokonalé spojení lepenice s houbovou omáčkou, ačkoliv to zní možná trošku divně. A s čím byste toto chalupářské jídlo spojili vy?
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI