Lepenice zpět

Ingredience:
brambory500 gkysané zelí200 gčervená cibule1 ks
řepkový olej1 lžícesůl dle chutimletý či celý kmín špetka
čerstvé bylinky - majoránka, pažitka, petrželka dle chuti
brambory 500 g, kysané zelí 200 g, červená cibule 1 ks, řepkový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, mletý či celý kmín špetka, čerstvé bylinky - majoránka, pažitka, petrželka dle chuti

Příprava

Jsou recepty, které se předávají z generace na generaci. A takovým receptem je lepenice. Ve stručnosti je to spojení šťouchaných brambor s kysaným zelím. Aneb velmi levné jídlo, které zasytí.

Osobně jej můžu jíst jen tak, ale také se dá jíst jako příloha nebo jen tak k nějaké dobré omáčce. Já sama si dokážu představit dokonalé spojení lepenice s houbovou omáčkou, ačkoliv to zní možná trošku divně.  A s čím byste toto chalupářské jídlo spojili vy?

  1. Brambory oškrábejte, překrojte je na čtvrtky a dejte je do hrnce s osolenou vodou.
  2. K bramborům přidejte kmín a dejte je vařit.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujte dozlatova.
  4. Na pánev k cibuli přidejte okapané kysané zelí a důkladně promíchejte.
  5. Zelí s cibulí poté smíchejte s uvařenými bramborami a šťouchadlem obojí prošťouchejte.
  6. Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
  7. Vmíchejte je do lepenice a podle chuti ještě dosolte.
  8. Podávejte jen tak nebo jako přílohu.
2016-09-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI