Letní bílkovinné rizoto zpět

Ingredience:
rýže75 gquinoa75 gkvěták3 růžičky
mrkev1 kssterilovaná kukuřice3 lžícemarinovaný tempeh1/2 balení
koření na paellu1 lžičkasůl dle chutiolivový olej1 lžíce
lněná semínka1 lžíceopražená dýňová semena hrstřeřicha na ozdobu
rýže 75 g, quinoa 75 g, květák 3 růžičky, mrkev 1 ks, sterilovaná kukuřice 3 lžíce, marinovaný tempeh 1/2 balení, koření na paellu 1 lžička, sůl dle chuti, olivový olej 1 lžíce, lněná semínka 1 lžíce, opražená dýňová semena hrst, řeřicha na ozdobu

Příprava

Taky dostanete chuť vždy, když se tolik oteplí, na lehká a jednoduchá jídla? S příchodem letního počasí bych vydržela klidně jen na čerstvém ovoci a zelenině, ale jelikož je potřeba dodávat tělu i zdravé bílkoviny a tuky, kterých je v zelenině poskrovnu (a zas tolik kg denně sníst nedokážu, abych pokryla denní potřebu), tak si ráda vařím tato lehká letní jídla. Dnes přidávám tip na takové vylepšené "rizoto", které je nadupané bílkovinami a díky dýňovému, lněnému semínku a trošce olivového oleje dodáte tělu i kvalitní tuky.

Rýži uvařte společně s quinoou v poměru s vodou 1:1. Květák s mrkví očistěte a nakrájejte na zhruba stejně velké kusy a uvařte v trošce vody do měkka.
Uvařenou rýži s quinoou smíchejte s napařenou zeleninou, kukuřicí, pokrájeným tempehem. Okořeňte, přidejte lněné semínko, olej a důkladně prohřejte a lehce orestujte na pánvi.
Servírujte posypané opraženými dýňovými semínky a nasekanou čerstvou řeřichou.

2015-06-16 Hlavní chody

Poznámka

Koření na paellu obsahuje česnek, sůl, papriku, pepř, hřebíček a kurkumin.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI