Letní bramborový salát s červenou řepou a jablky zpět

Ingredience:
brambory uvařené na loupačku6 ksčervená řepa (asi 300 g)2 kouskystřední mrkve uvařené v osolené vodě doměkka2 ks
cibule nasekaná na malé kostičky1 ksstředně velké kyselejší jablko3 kskysaná smetana300 ml
olej4 lžíceobyčejná hořčice2 lžičkynasekaná petrželová nať3 lžíce
sůl dle chutipepř špetkacitronová šťáva dle chutě
brambory uvařené na loupačku 6 ks, červená řepa (asi 300 g) 2 kousky, střední mrkve uvařené v osolené vodě doměkka 2 ks, cibule nasekaná na malé kostičky 1 ks, středně velké kyselejší jablko 3 ks, kysaná smetana 300 ml, olej 4 lžíce, obyčejná hořčice 2 lžičky, nasekaná petrželová nať 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, citronová šťáva dle chutě

Příprava

Jestli máte rádi červenou řepu a obejdete se bez masa, bude vám chutnat.

Řepu vaříme asi hodinu v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme jablka a rovněž nakrájíme.

Smetanu smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem a hořčicí, přidáme petržel, cibuli, mrkev, jablka a promícháme. Podle potřeby dochutíme. Pak do směsi přidáme brambory a řepu a ještě jednou zlehka zamícháme.

Necháme uležet v lednici alespoň 5 hodin, nejlépe do druhého dne.

2014-08-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI