Ingredience: | |||||
kuřecí čtvrtky nebo 8 horních stehen | 4 ks | malé brambory | 800 g | česnek (neloupaný, rozebraný na stroužky) | 1 palice |
olivový olej | 4 lžíce | drůbeží vývar | 200 ml | mletá paprika, klidně i uzená | špetka |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | citron | 1 ks |
mladá cuketa | 2 ks | červená chilli paprička | dle chuti | bazalkové lístky | velká hrst |
I kuře lze udělat na letní způsob...například s cuketou....
Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí maso osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Brambory omyjeme, osušíme, větší překrojíme a osolíme. Do většího pekáče dáme oliváč, rozmístíme maso, brambory a neoloupané stroužky česneku, které jen "popučíme" plochou stranou nože nebo dlaní. Půlkou citronu pokapeme kuře i brambory, druhou půlku překrájíme a přidáme do pekáče. Pečeme cca půl hodiny, pak podlijeme vývarem a průběžně během dalšího pečení podléváme. Můžeme přidat i trochu bílého suchého vína. Cuketu nakrájíme na kostky, chilli papričku, zbavenou semínek, nadrobno. Asi 15 minut před dopečením kuřete vhodíme cuketu a papričku do pekáče. Úplně na závěr přidáme natrhané bazalkové listy. Já si to ještě vylepšila karamelizovanou cibulí: tři velké oloupané cibule jsem nakrájela na osminky, vhodila do woku s kapkou oliváče, sypla trochu třtinového cukru, osolila a zastříkla rýžovým octem. Nechala zkaramelizovat, odpařit ocet ... hotovo
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI